20 MARCH 2018
Σαλάτα με σπανάκι & φαρφάλες
ΥΛΙΚΑ
225γρ. ζυμαρικά φαρφάλες
1/2 κόκκινο κρεμμύδι (πολύ μικρό) κομμένο σε φέτες 2,5εκ. (περίπου 1/4 της κούπας)
3 σκελίδες σκόρδου (τριμμένο)
6 κσ. ελαιόλαδο
1/4 της κούπας ξύδι (κόκκινο)
1 κγ. αλάτι
1 κγ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 κούπες σπανάκι baby
2 κούπες ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και προσθέστε 1 κγ. αλάτι την ώρα που βράζουν. Στραγγίστε τα ζυμαρικά αλλά ΜΗΝ τα ξεπλύνετε με κρύο νερό.
Καθώς μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τοποθετήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξύδι καλύπτοντας τα κρεμμύδια. Όταν τα ζυμαρικά έχουν στραγγίσει εντελώς, προσθέστε τα στο μπολ και ανακατέψτε πολύ καλά. Πρσθέστε τα ντοματίνια και το σπανάκι.
Ανακατέψτε πάλι πολύ καλά και προσθέστε στο μίγμα το αλάτι και το πιπέρι. Δοκιμάστε τη σαλάτα για να διαπιστώσετε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι, σύμφωνα με την προτίμησή σας.
Προαιρετικά: Πασπαλίστε με παρμεζάνα τη σαλάτα