10 OCTOBER 2019
Ζυμαρικά με Πέστο και μπρόκολο
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
Τοποθετείτε το μπρόκολο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη ρίγανη σε ένα ταψί. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνετε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μπρόκολο, γυρνώντας το εντωμεταξύ μία φορά, για περίπου 20’. Αφήνετε το μπρόκολο να κρυώσει.
Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε να βράσει.
Χτυπάτε σε ένα μπλέντερ το κουκουνάρι και το σκόρδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε τον βασιλικό, ¼ κούπας παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και ½ κ.γ. αλάτι. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
Κατά τη διάρκεια του χτυπήματος ρίχνετε σταδιακά το υπόλοιπο ⅓ κούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
Προσθέτετε το μισό μπρόκολο και χτυπάτε μέχρι το μείγμα να γίνει πάλι ομοιογενές.
Προσθέστε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει και ρίξτε τα ζυμαρικά. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνουν αλτέντε.
Κρατήστε ½ κούπα από το νερό της κατσαρόλας. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα.
Ρίξτε το πέστο και το υπόλοιπο μπρόκολο πάνω στα ζυμαρικά και προσθέστε το ½ κούπας νερό, αν κρίνετε ότι χρειάζεται.
Γαρνίρετε με το υπόλοιπο ¼ κούπας παρμεζάνα, 2 κ.σ. κουκουνάρι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.