ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

14 FEBRUARY 2020

Ξύδι από φλούδες μήλου

ΥΛΙΚΑ

φλούδες από 6 μεγάλα μήλα

1 κ.σ. ζάχαρη

αρκετό νερό για να καλύψετε τις φλούδες (περίπου 6 κούπες)

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Τοποθετείτε τις φλούδες, το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο και ανακατεύετε. Έπειτα, καλύπτετε με ένα λεπτό πανί.

2

Για μερικές ημέρες, ανακατεύετε το μείγμα σας πολλές φορές, όποτε το θυμάστε. Έπειτα από λίγες μέρες, θα έχει αρχίσει να φουσκώνει και θα έχει μια ελαφριά μυρωδιά αλκοόλης.

3

Όταν αρχίσει να αφρίζει, ανακατεύετε μία φορά την ημέρα και συνεχίζετε να ανακατεύετε καθημερινά.

4

Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνει η ζύμωση δεν είναι συγκεκριμένος αλλά σίγουρα το ξύδι σας θα αποκτήσει την απαραίτητη όξινη γεύση μετά από ακόμη 1 εβδομάδα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αφαιρέσετε τις φλούδες.

5

Μπορείτε έπειτα να τοποθετήσετε το ξύδι σας σε ένα μπουκάλι. Η ζύμωση ωστόσο, μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιείται παρόλο που μπορεί να μην βλέπετε φυσαλίδες. Καλό είναι να σκουπίζετε συχνά το μπουκάλι για να μην ξεχειλίσει.

6

Το ξύδι αυτό έχει διάρκεια ζωής περισσότερο από ένα χρόνο.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!