14 FEBRUARY 2020
Ξύδι από φλούδες μήλου
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε τις φλούδες, το νερό και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο και ανακατεύετε. Έπειτα, καλύπτετε με ένα λεπτό πανί.
Για μερικές ημέρες, ανακατεύετε το μείγμα σας πολλές φορές, όποτε το θυμάστε. Έπειτα από λίγες μέρες, θα έχει αρχίσει να φουσκώνει και θα έχει μια ελαφριά μυρωδιά αλκοόλης.
Όταν αρχίσει να αφρίζει, ανακατεύετε μία φορά την ημέρα και συνεχίζετε να ανακατεύετε καθημερινά.
Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να γίνει η ζύμωση δεν είναι συγκεκριμένος αλλά σίγουρα το ξύδι σας θα αποκτήσει την απαραίτητη όξινη γεύση μετά από ακόμη 1 εβδομάδα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αφαιρέσετε τις φλούδες.
Μπορείτε έπειτα να τοποθετήσετε το ξύδι σας σε ένα μπουκάλι. Η ζύμωση ωστόσο, μπορεί να συνεχίσει να πραγματοποιείται παρόλο που μπορεί να μην βλέπετε φυσαλίδες. Καλό είναι να σκουπίζετε συχνά το μπουκάλι για να μην ξεχειλίσει.
Το ξύδι αυτό έχει διάρκεια ζωής περισσότερο από ένα χρόνο.