22 DECEMBER 2020
Χριστουγεννιάτικο κέικ με αποξηραμένα φρούτα
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
1/4 φλ. μαργαρίνη
1/2 φλ. ζάχαρη
200γρ αποξηραμένα φρούτα
1 1/4 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 3/5 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπαχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Αλείψτε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και αλευρώστε ελαφρά. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ.
Τοποθετήστε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα αποξηραμένα φρούτα, τα αποξηραμένα αυγά και το φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι σε μια κατσαρόλα. Αφήστε το μείγμα να βράσει και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το μπαχάρι.
Ανακατέψτε με το βρασμένο μείγμα μέχρι να αναμειχθούν καλά και μεταφέρετε το κουρκούτι στον ταψί. Ψήστε το κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο για 35 έως 40 λεπτά.
Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει εντελώς μέσα στο ταψί. Το Fruitcake συνήθως σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου ή ψύχεται.