18 NOVEMBER 2019
Χορτόπιτα με σέσκουλα
ΥΛΙΚΑ
60 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας, βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, και το νερό. Με τα δάχτυλα, δουλεύοντας κυκλικά, βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέσα στα υγρά.
2
Όταν πια έχουμε μια μπάλα ζύμης την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
3
Για την γέμιση ψιλοκόβουμε όλα μας τα μυρωδικά και χόρτα και προσθέτουμε τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
4
Ανοίγουμε τα φύλλα έτσι ώστε να μπορούμε να τα κάνουμε ρολακια και γεμίζουμε. Ξεκινάμε από το κέντρο και βγαίνουμε προς τα έξω.
5
Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε ελαιόλαδο σε όλη την πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.