14 DECEMBER 2020
Χοιρινό φιλέτο με κουρκουμά, κολοκύθα & πράσινη σαλάτα
ΥΛΙΚΑ
2 μικρά φιλέτα χοιρινού κρέατος
1 1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη
4 κ.σ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. χυμό λάιμ
1 κ.σ. μέλι
1/4 φλιτζανιού τσιπς καρύδας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
πράσινη σαλάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230°C. Ανακατέψτε τον κουρκουμά, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο σε ένα μικρό μπολ. Αφήστε στην άκρη.
Κόψτε “κορδέλες” από τον λαιμό της κολοκύθας με έναν αποφλοιωτή μέχρι να έχετε 2 φλιτζάνια. Αφήστε στην άκρη. Κόψτε την υπόλοιπη κολοκύθα στη μέση. Βγάλτε και πετάξτε τους σπόρους. Κόψτε την κολοκύθα σε μισοφέγγαρα.
Ανακατέψτε τα κομμάτια της κολοκύθας με 2 κ.σ. λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε 1 1/2 κ.γ. κουρκουμά και ανακατέψτε. Απλώστε το μείγμα σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε μέχρι να ροδίσει η κολοκύθα, περίπου 20 λεπτά.
Χτυπάτε τον χυμό λάιμ και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τις κορδέλες κολοκύθας και ανακατεύετε. Αφήστε το στην άκρη.
Εν τω μεταξύ, αλείψτε το χοιρινό με το υπόλοιπο μείγμα. Σε ένα τηγάνι προσθέστε 2 κ.σ. λάδι καρύδας και ψήστε το χοιρινό, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει σε όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε στους 70°C για 10-12 λεπτά. Έπειτα, μεταφέρετέ το σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά πριν το τεμαχίσετε.
Ανακατέψτε τις κορδέλες κολοκύθας με πράσινη σαλάτα και τσιπς καρύδας. Κόβετε το φιλέτο σε φέτες και συνοδεύετε με γιαούρτι.