13 DECEMBER 2023
Watermelon Tacos
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
1 κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
50ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
χυμός από 1 λάιμ
Για το καρπούζι
500γρ. καρπούζι, κομμένο σε κύβους
100γρ. ροδάκινο, κομμένο σε κύβους
60γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
60γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50γρ. φρέσκο κόλιανδρο
Χυμός από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
Τορτίγιες
Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λάιμ.
Βάζουμε τα στήθη κοτόπουλου στο ψυγείο και τα αφήνουμε εκεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια τα ψήνουμε στο γκριλ. Μόλις ψηθούν τα κόβουμε σε λωρίδες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το καρπούζι, το ροδάκινο, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
Ζεσταίνουμε λίγο τις τορτίγιες και προσθέτουμε από πάνω το ψημένο κοτόπουλο.
Στρώνουμε απαλά πάνω από το κοτόπουλο τα κομματάκια καρπουζιού μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.