02 JANUARY 2020
Vegan τάρτα αμυγδάλου με κρέμα κάστανου & καραμελωμένα αχλάδια
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
〽️ Τάρτα:
Ξεκινήστε τοποθετώντας τους Βασιλικούς Χουρμάδες (ολόκληρους) σε καυτό νερό για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το κουκούτσι & πολτοποιήστε στο blender.
Σε ενα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι αμυγδάλου μαζί με τα υπόλοιπα υλικά & ανακατέψτε καλά με το χέρι.
Τέλος, απλώστε το μείγμα στην ταρτιέρα σας (θέλει λίγη υπομονή, αλλά μη φοβάστε στρώνει τέλεια!).
🍐 Καραμελωμένα Αχλάδια:
Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα & ξεφλουδισμένα αχλάδια & ψήστε μέχρι να κάνουν μια ελαφριά κρούστα, ανακατεύοντας τακτικά.
Στη συνέχεια, προσθέστε καυτό νερό, τοσο ώστε να καλύψετε τα αχλάδια (περίπου 2-3 δάχτυλα), χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το σιρόπι Αγαύης & βράστε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Τέλος, βάλτε σε δυνατή φωτιά για να καταναλώσουν τα αχλάδια, σβήστε τη φωτιά & προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
Ιδανικά προσπαθήστε να μην στεγνώσουν ώστε να διατηρήσετε λίγο σιρόπι (αυτή είναι η νοστιμιά!)
Τέλος, κάντε τα αχλάδια πουρέ με ένα blender & απλώστε στην ταρτιέρα σας. Tip: Κρατήστε λίγο μείγμα για την επικάλυψη της τάρτας σας.
🌰 Κρέμα Κάστανο:
Αφού έχετε βράσει & ξεφλουδίσει τα κάστανα προσθέστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με νερό, σιρόπι Αγαύης, κανέλα & εκχύλισμα βανίλιας & βράστε μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε όλο το μείγμα & ομογενοποιήστε μέχρι να γίνει κρέμα.
Τέλος, απλώστε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα σας.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια & προαιρετικά 1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη για καραμελωμένη crunchy κρούστα! Ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC.