21 APRIL 2022
Vegan μαγειρίτσα μανιταριών
ΥΛΙΚΑ
120 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε φέτες
400 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
300 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
φύλλα από 1 μαρούλι, κομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο νερό
2 κ.σ. ταχίνι
χυμό 2 λεμονιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και περιμένουμε μέχρι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία, για περίπου 10 λεπτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν, για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το μάραθο και τα μυρώνια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό.
Βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 20-25 λεπτά.
Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι. Ρίχνουμε σιγά σιγά 2-3 κουταλιές από το ζωμό της μαγειρίτσας μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας παράλληλα.
Ρίχνουμε αργά το μίγμα στη μαγειρίτσα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ακόμα λεπτά.
Αφαιρούμε από το μάτι και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει. Είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.
Καλή σας όρεξη και καλό Πάσχα!