25 SEPTEMBER 2023
Τουρσί λαχανικών
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. καρότα, σε ροδέλες
170 γρ. κουνουπίδι, σε άνθη
100 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες
130 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο
330 ml ξίδι, λευκό
500 ml νερό
2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. κόλιανδρο, ολόκληρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το νερό, το αλάτι, το ξύδι, τη ζάχαρη, το κόλιανδρο και το πιπέρι. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση τα αφαιρείτε από τη φωτιά.
Μέσα σε ένα καθαρό βάζο, προσθέτετε τις πιπεριές, το καρότο, το κουνουπίδι και τον άνηθο κι έπειτα το γεμίζετε με το νερό από την κατσαρόλα.
Κλείνετε καλά το βάζο, το αναποδογυρίζετε και το αφήνετε για 1-2 ώρες. Έπειτα, το μεταφέρετε σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος και το αφήνετε για 3 ημέρες.
Το τουρσί σας είναι έτοιμο και διατηρείται στο ψυγείο. Καλή όρεξη!