02 MARCH 2019
Τάρτα αχλαδιού με αμύγδαλα
ΥΛΙΚΑ
Λιωμένο βούτυρο, για λάδωμα ταψιού
125γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
115γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σκόνη κανέλας
55γρ. σκόνη αμυγδάλου
4 αχλάδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς πυρήνα, κομμένα σε φέτες
95γρ. φλοίδες αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουρτσίστε το ταψί της τάρτας (διαμέτρου 28εκ) με το λιωμένο βούτυρο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Χρησιμοποιήστε το μίξερ για να αναμίξετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέχρι να γίνει “χλωμό” και κρεμώδες. Προσθέστε ένα-ένα αυγό τη φορά, χτυπώντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί κάθε φορά. Ενσωματώστε σιγά σιγά με τη βοήθεια ενός κουταλιού το αλεύρι, την κανέλα και στη συνέχεια τη σκόνη αμυγδάλου.
Με ένα κουτάλι απλώστε το μισό μίγμα στο ταψί. Τοποθετήστε ομοιόμορφα τις φέτες του αχλαδιού (να ακουμπάνε ελαφρώς η μία πάνω στην άλλη) πάνω στην πρώτη στρώση του μίγματος. Με ένα κουτάλι απλώστε το υπόλοιπο μίγμα πάνω από τα αχλάδια και πασπαλίστε από πάνω με τις φλοίδες αμυγδάλου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι ένα πιρούνι να τρυπάει το κέντρο της τάρτας χωρίς να μένουν υπολείμματα όταν βγαίνει.
Βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη 5 λεπτά να ηρεμήσει και να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε ζεστή.