29 NOVEMBER 2021
Ταμπουλέ με ρόδι
ΥΛΙΚΑ
2 ματσάκια φρέσκο μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 αγγούρι, με τη φλούδα
4 μέτριες ντομάτες (ή 20 ντοματίνια)
4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
χυμό από μισό λεμόνι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ φλ. πλιγούρι
2/3 φλ. ρόγιες ροδιού
1/3 φλ. κουκουνάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζετε το πλιγούρι σε ένα μπολ με ζεστό νερό και το αφήνετε για 10-15 λεπτά να ρουφήξει το υγρό.
Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και κόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια, περίπου 1 cm.
Βάζετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τις ρόγιες ροδιού και το κουκουνάρι.
Ρίχνετε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το λεμόνι.
Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να μαριναριστεί στα υγρά της.
Πριν σερβίρετε, ανακατέψτε καλά.