04 JANUARY 2019
Ταλιατέλες με σπανάκι & μπλε τυρί
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρέψτε τις ταλιατέλες για 10 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου). Σουρώστε τες, διατηρώντας λίγο από το νερό μέσα στο οποίο μαγειρεύτηκαν.
Εντωμεταξύ, τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει αλλά όχι να αρχίσει να ροδίζει. Μην επιτρέψετε στο σκόρδο να καεί!
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και φέρτε το μίγμα σε ένα ελαφρύ βρασμό (να εμφανιστούν φουσκάλες).
Προσθέστε το μπλε τυρί και αρκετό μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Όταν το μπλε τυρί λιώσει, προσθέστε το σπανάκι και τις ταλιατέλες και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Προσθέστε λίγο από νερό από τις ταλιατέλες για να αραιώσετε την σως και παράλληλα να την κάνετε κρεμώδη.
Σερβίρετε στα πιάτα και προαιρετικά πασπαλίστε με λίγα τριμμένα καρύδια. Συνοδεύστε με ένα σπιρτόζο λευκό κρασί.