ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

20 FEBRUARY 2020

Σούπα παντζαριού με παγακάκι γιαουρτιού

ΥΛΙΚΑ

1 ματσάκι σχοινόπρασο
300 γρ παντζάρια
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωνάρια θυμάρι
Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
100 γρ γιαούρτι
1 κύβος ζωμός κότας
30 ml κρεμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι

0 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό σχοινόπρασο.

2

Γεμίζουμε μία παγοθήκη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

3

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν.

4

Μόλις βράσουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.

5

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια το σκόρδο.

6

Προσθέτουμε τα παντζάρια, σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και τον ζωμό.

7

Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.

8

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια πολτοποιούμε.

9

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

10

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φλιτζάνια, προσθέτουμε τα παγάκια γιαουρτιού και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!