20 FEBRUARY 2020
Σούπα παντζαριού με παγακάκι γιαουρτιού
ΥΛΙΚΑ
1 ματσάκι σχοινόπρασο
300 γρ παντζάρια
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωνάρια θυμάρι
Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
100 γρ γιαούρτι
1 κύβος ζωμός κότας
30 ml κρεμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό σχοινόπρασο.
Γεμίζουμε μία παγοθήκη και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν.
Μόλις βράσουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα παντζάρια, σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το θυμάρι, το ξύσμα και τον ζωμό.
Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φλιτζάνια, προσθέτουμε τα παγάκια γιαουρτιού και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο.