26 APRIL 2021
Σούπα Μαυρομάτικα
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μαυρομάτικα, μουλιασμένα στο νερό για 8 ώρες
6-8 φλ. νερό
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 φλ. πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), ψιλοκομμένη
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. πιπέρι κόκκινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, για γεύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέστε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ με 6 φλ. νερό και αφήστε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Στραγγίστε τα και ξεπλύνετε. Τοποθετήστε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 6 φλ. νερό και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
Τοποθετήστε το καπάκι και μειώστε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράσουν για περίπου 45 λεπτά. Αν στεγνώσουν πριν μαλακώσουν, προσθέστε επιπλέον νερό.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και το αλάτι στα φασόλια και συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου γίνει λίγο πιο παχιά η σάλτσα.