13 DECEMBER 2023
Σούπα μανιταριών
ΥΛΙΚΑ
250γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
200γρ. μανιτάρια shitake, κομμένα σε φέτες
80γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120ml κρέμα γάλακτος
μαϊντανός για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλη την υγρασία τους.
Πουδράρουμε με αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Αδειάζουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και μανιτάρια σοταρισμένα.