ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 DECEMBER 2023

Σούπα μανιταριών

ΥΛΙΚΑ

250γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

200γρ. μανιτάρια shitake, κομμένα σε φέτες 

80γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου

100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

120ml κρέμα γάλακτος

αλάτι

πιπέρι

μαϊντανός για γαρνίρισμα

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο.

2

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλη την υγρασία τους.

3

Πουδράρουμε με αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

5

Αδειάζουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

6

Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.

7

Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και την σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα μαϊντανού και μανιτάρια σοταρισμένα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!