ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

23 DECEMBER 2022

Σούπα Κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ

500γρ. κουνουπίδι
100γρ. κρεμμύδι ξερό
50γρ. πράσο
1 καρότο
1 κ.σ. κάρυ
½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα
20ml ελαιόλαδο
30γρ. βούτυρο
300ml ζωμό λαχανικών


Συνοδευτικό σούπας

1 καρβελάκι, στο οποίο έχουμε αφαιρέσει την ψίχα
ψημένα κάσιους
σχοινόπρασο

 

60 ΛΕΠΤΑ
3 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Κόβουμε σε μικρά μπουκετάκια το κουνουπίδι και το μαρινάρουμε με καπνιστή πάπρικα, κάρυ, αλάτι και ελαιόλαδο. Βάζουμε το μαριναρισμένο κουνουπίδι σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο στους 170°C.

2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια και στη συνέχεια το ψητό κουνουπίδι.

3

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.

4

Παράλληλα κόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

5

Μόλις βράσει το κουνουπίδι πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγο ζωμό αν είναι πολύ πηχτή και της δίνουμε μία βράση.

6

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κομματάκια βούτυρου εκτός φωτιάς.

7

Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το κάσιους σπασμένο σε μικρότερα κομμάτια και το ψήνουμε.

8

Σερβίρουμε τη σούπα σε καρβελάκι του οποίου έχουμε αφαιρέσει την ψίχα και γαρνίρουμε με ψημένα κρουτόν, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ψημένα κάσιους.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!