ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

13 OCTOBER 2021

Σούπα κάστανο βελουτέ

ΥΛΙΚΑ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 καρότο

1 ράβδο σέλερι

1 κρεμμύδι

6 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών

¼ φλυτζάνι φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

2 φύλλα δάφνης

340 γρ. κάστανα (ψημένα και καθαρισμένα)

¼ φλ. γάλα σόγιας, χωρίς ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι

55 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σε μία βάση κοπής ψιλοκόβετε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι.

2

Μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά, για περίπου 8-10 λεπτά.

3

Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.

4

Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης και τα κάστανα. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα, βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.

5

Αφαιρείτε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και βγάζετε τα φύλλα δάφνης από το μίγμα.

6

Χρησιμοποιείτε ένα μπλέντερ, για να πολτοποιήσετε τη σούπα. Αφήνετε το μίγμα στο μπλέντερ για όσο χρειαστεί, μέχρι αυτό να λάβει τη σύσταση που εσείς επιθυμείτε.

7

Ρίχνετε και πάλι τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το γάλα σόγιας και αφήνετε το μίγμα να πάρει και πάλι μια βράση.

8

Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι (όσο εσείς επιθυμείτε) και σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!