13 OCTOBER 2021
Σούπα κάστανο βελουτέ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία βάση κοπής ψιλοκόβετε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι.
Μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά, για περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης και τα κάστανα. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα, βάζετε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά.
Αφαιρείτε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και βγάζετε τα φύλλα δάφνης από το μίγμα.
Χρησιμοποιείτε ένα μπλέντερ, για να πολτοποιήσετε τη σούπα. Αφήνετε το μίγμα στο μπλέντερ για όσο χρειαστεί, μέχρι αυτό να λάβει τη σύσταση που εσείς επιθυμείτε.
Ρίχνετε και πάλι τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το γάλα σόγιας και αφήνετε το μίγμα να πάρει και πάλι μια βράση.
Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι (όσο εσείς επιθυμείτε) και σερβίρετε.