03 DECEMBER 2023
Σουφλέ Μπρόκολο Κουνουπίδι
ΥΛΙΚΑ
1 κ. κουνουπίδι, κομμένο σε άνθη
1 φλ. νερό (μέτρια θερμοκρασία)
500 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε άνθη
1/2 φλ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. λιαστές ντομάτες, κομμένες στα δύο
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. άνηθος
1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
2 φλ. φρέσκια μοτσαρέλα
3/4 φλ. παρμεζάνα
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε ένα ταψί 35x25 με βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, ανακατεύετε το κουνουπίδι και 1 φλιτζάνι νερό. Το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε και επαναλαμβάνετε με το μπρόκολο και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το 1 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.
Προσθέτετε και ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κορν φλάουρ, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, το μπούκοβο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
Προσθέτετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, τα ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν και να καλυφθούν με την υπόλοιπη σάλτσα. Αδειάζετε στο ταψί και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.
Το σουφλέ σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!