ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

03 DECEMBER 2023

Σουφλέ Μπρόκολο Κουνουπίδι

ΥΛΙΚΑ

1 κ. κουνουπίδι, κομμένο σε άνθη

1 φλ. νερό (μέτρια θερμοκρασία)

500 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε άνθη

1/2 φλ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. λιαστές ντομάτες, κομμένες στα δύο

3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. άνηθος

1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο

1 κ.γ. μπούκοβο

2 φλ. φρέσκια μοτσαρέλα

3/4 φλ. παρμεζάνα

αλάτι

μαύρο πιπέρι

βούτυρο

30 ΛΕΠΤΑ
9 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε ένα ταψί 35x25 με βούτυρο.

2

Σε ένα μεγάλο ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, ανακατεύετε το κουνουπίδι και 1 φλιτζάνι νερό. Το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε και επαναλαμβάνετε με το μπρόκολο και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και το 1 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

4

Προσθέτετε και ανακατεύετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κορν φλάουρ, τον άνηθο, το μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, το μπούκοβο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

5

Προσθέτετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, τα ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν και να καλυφθούν με την υπόλοιπη σάλτσα. Αδειάζετε στο ταψί και πασπαλίζετε με παρμεζάνα και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

6

Ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά.

7

Το σουφλέ σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!