ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

08 MAY 2024

Σουβλάκι με αρνάκι

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσιο κιμά
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
5 σκελίδες σκόρδο (3 ψιλοκομμένες, 2 ολόκληρες)
2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φλ. γιαούρτι, πλήρες
1 αγγούρι, τριμμένο σε τρίφτη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Πίτες, ζεστασμένες, για το σερβίρισμα
Ντομάτες σε φέτες, για το σερβίρισμα
Ψιλοκομμένο μαρούλι, για το σερβίρισμα
Κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, για το σερβίρισμα

150 ΛΕΠΤΑ
7 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Στρώνετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, με προεξοχή 5εκ. και από τις δύο πλευρές.

2

Ανακατεύετε το κρεμμύδι, 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και τα χτυπάτε σε ένα multi.

3

Προσθέτετε τον αρνίσιο κιμά και συνεχίζετε την επεξεργασία μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ λείο, για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας το κρέας και ξύνοντας τις πλευρές όσο χρειάζεται.

4

Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και πιέζετε προς τα κάτω με μια σπάτουλα, λειαίνοντας το επάνω μέρος. Ψήνετε για 50-60 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 1 ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου.

5

Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το τζατζίκι: Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το αγγούρι, τις υπόλοιπες 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο), τον άνηθο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

6

Θερμαίνετε το φούρνο στους 200° και τοποθετείτε τη σχάρα στην υψηλότερη θέση. Καλύπτετε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Κόβετε τον κιμά σταυρωτά σε λεπτές φέτες. Τοποθετείτε τις φέτες στο ταψί και τις ψήνετε μέχρι να γίνουν τραγανές οι άκρες, για 2-3 λεπτά.

7

Φτιάχνετε τα σάντουιτς τοποθετώντας μερικές λωρίδες κρέατος πάνω σε πίτα και γαρνίροντας με τζατζίκι, μαρούλι, ντομάτα και κρεμμύδι.

8

Το σουβλάκι σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!