10 JUNE 2022
Sorbet Μάνγκο
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
3 ώριμα μάνγκο (περίπου 2 ½ κ.)
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. τεκίλα, ρούμι ή βότκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι και βράζετε μέχρι να διαλυθούν εντελώς η ζάχαρη και το αλάτι.
Αφαιρείτε τη φλούδα και το κουκούτσι από τα μάνγκο και έπειτα κόβετε τη σάρκα σε κύβους. Βάζετε τα κομμάτια των μάγκο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια μους.
Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζετε και το βάζετε στην κατάψυξη. Μόλις παγώσει, βγάζετε από την κατάψυξη, προσθέτετε το ποτό, ενώ παράλληλα ανακατεύετε και βάζετε το μίγμα μέσα στον παρασκευαστή παγωτού.
Όταν το sorbet είναι έτοιμο, το μεταφέρετε σε ένα πλαστικό δοχείο και το βάζετε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Το sorbet σας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!