ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένετε καλά τα λεμόνια για να χρησιμοποιήσετε το ξύσμα τους. Τρίβετε την επιφάνειά τους με αλάτι και έπειτα τα βάζετε σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνετε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και προσθέτετε το νερό. Βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση το αφήνετε στο μάτι για 2 λεπτά και μετά το αφαιρείτε.
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού στο ζεστό μίγμα και ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε για λίγο να κρυώσει.
Στύβετε τα 3 λεμόνια και προσθέτετε το χυμό στο μίγμα που έχει κρυώσει. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το μίγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Έπειτα αφαιρείτε από την κατάψυξη και ανακατεύετε. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές (ανά 1 ώρα).
Αφού επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για 4η φορά, βάζετε το μίγμα στην κατάψυξη για όλη τη νύχτα.
Έπειτα μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μικρότερο σκεύος, κατά προτίμηση ορθογώνιο για να το σερβίρετε πιο εύκολα. Καταψύχετε για άλλες 2 ώρες.
Το sorbet σας είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!