11 OCTOBER 2021
Σολομός γεμιστός με κρέμα σπανάκι
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα σολομού
½ κεσεδάκι απαλό τυρί κρέμα
½ κ. τριμμένη μοτσαρέλα
½ κ. σπανάκι
¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 πρέζα πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
χυμός από ½ λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίστε το σολομό με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμίξτε την κρέμα τυριού, τη μοτσαρέλα, το σπανάκι, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα.
Με ένα μαχαίρι, φιλετάρετε κάθε κομμάτι σολομού, ώστε να δημιουργηθεί μια “φωλιά” και γεμίστε τον με το μίγμα της κρέμας τυριού.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε το λάδι και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια σολομού, ψήστε για περίπου 6 λεπτά και έπειτα γυρίστε τα από την άλλη πλευρά. Προσθέστε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ψήστε για άλλα 6 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.
Σερβίρετε το σολομό, ζεστό.