23 MARCH 2022
Σοκολατένιο μωσαϊκό
ΥΛΙΚΑ
1 1/3 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη άχνη
5-6 κ.σ. κονιάκ
5 κ.σ. κακάο
250 γρ. μπισκότα
100γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για ράντισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, αρκετά μαλακό αλλά όχι ενταλώς λιωμένο. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύετε καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, προσθέτετε τα καρύδια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε τα μπισκότα και τα σπάτε σε κομματάκια. Τα ραντίζετε με το κονιάκ και τα ανακατεύετε, για να πάει παντού.
Ρίχνετε τα μπισκότα στο μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να απλωθούν παντού.
Το αφήνετε για λίγα λεπτά να κρυώσει εντελώς και έπειτα το απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
Το βάζετε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.
Πριν το σερβίρετε, ραντίζετε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!