12 JUNE 2023
Shrimp Pasta Alfredo
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βραστό, αλατισμένο νερό μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, ώστε να γίνουν aldente και όχι μαλακά. Σε ένα φλυτζάνι κρατάτε λίγο από το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα μακαρόνια, για να το προσθέσετε στη σάλτσα, αν χρειαστεί.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζετε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνετε στην άκρη.
Στο τηγάνι, προσθέτετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το σκόρδο. Μαγειρεύετε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτετε το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε τον κρόκο αβγού και συνεχίζετε να ανβακατεύετε, μέχρι να ενσωματωθεί στην σάλτσα. Αφήνετε να σιγοβράσει και ρίχνετε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν το τυρί λιώσει και η σάλτσα έχει πήξει ελαφρώς, προσθέτετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τις γαρίδες, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, από τα ζυμαρικά.
Γαρνίρετε με έξτρα παρμεζάνα και μαϊντανό.
Η pasta alfredo σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!