ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

29 DECEMBER 2018

Σαλάτα σπανάκι με ρόδι, πορτοκάλι & σταφύλι

ΥΛΙΚΑ

Για τη Σαλάτα

1 μάτσο σπανάκι
70γρ. σπόρους ροδιού
150 γρ. κόκκινα σταφύλια (εναλλακτικά, σταφίδες)
2 πορτοκάλια
φρέσκο κρεμμύδι
50 - 100γρ. καρύδια
1 μικρό ξινόμηλο

 

Για το dressing

6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. μέλι
⅓ κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
μία πρέζα πιπέρι καγιέν
κόλιανδρος
ξύσμα πορτοκαλιού

0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε ελαφρά με τα χέρια μας. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και με ένα μαχαίρι δημιουργούμε φιλέτα πορτοκαλιού. Ανοίγουμε το ρόδι και βγάζουμε προσεκτικά τα σπόρια του. Πλένουμε το φρέσκο κρεμμύδι και με ένα μαχαίρι το κόβουμε πλαγίως δημιουργώντας του σχήμα σε μορφή πένας. Κόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση. Καθαρίζουμε τα καρύδια και τα θρυμματίζουμε σε μικρότερα κομμάτια.

2

Για το dressing: Σε ένα μπολ ή στο μούλτι τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά προσθέτοντας σε μορφή κορδόνι το ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.

3

Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το ανάλογο dressing και ανακατεύουμε ελαφρά τη σαλάτα. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα προσθέτοντας λίγο ακόμη dressing από πάνω και λίγο κόλιανδρο.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!