12 JANUARY 2019
Σαλάτα ρόκα με τσορίθο, γλυκοπατάτα & μανιτάρια
ΥΛΙΚΑ
750γρ. γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες & κομμένες κυδωνάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
200 γρ. τσορίθο, κομμένο σε λεπτές φέτες
275γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. μαϊντανός
1 μάτσο (τεμάχιο) ρόκα
½ κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα μπούκοβο (chili flakes)
Θαλασσινό αλάτι & μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί και ραντίστε τις με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ραντίστε μία κ.σ. γλυκιά πάπρικα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε στο φούρνο για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Αρωματίστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σωτάρωντας το σκόρδο σε χλιαρή φωτιά για 1-2 λεπτά και όταν ροδίσει απομακρύνετε το κρατώντας το ζεστό λάδι. Ρίξτε το τσορίθο στο λάδι και τηγανίστε το για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και ψήστε γρήγορα σε δυνατή φωτιά για ακόμα 3-4 λεπτά. Ραντίστε με την υπόλοιπη πάπρικα το χυμό μισού λεμονιού
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα σε αυτό τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη γλυκοπατάτα και τη ρόκα.
Για το ντρέσινγκ αναμείξτε το ξύσμα του λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού, τη ζάχαρη, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τις νιφάδες μπούκοβου μαζί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, ραντίστε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.