20 OCTOBER 2018
Σαλάτα με ρόκα, ρόδι & χαλούμι
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε χαρτί μαγειρικής σε μία λαμαρίνα. Απλώστε τα καρύδια πάνω στη λαμαρίνα και περιχύστε το μέλι να πάει παντού. Ψήστε για 5-7 λεπτά ή μέχρι τα καρύδια να καραμελώσουν. Απομακρύνετε από τον φούρνο και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
Μεταφέρετε σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι βιδωτό τη μελάσα του ροδιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 2 κ.σ. λάδι σε ένα και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το χαλούμι και τηγανίστε το για 2 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει και να μαλακώσει. Στη συνέχεια απομακρύνετε το από τη φωτιά.
Ανακατέψτε τη ρόκα και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε μέχρι να πάει παντού. Τοποθετήστε τη σαλάτα σε μερίδες στα πιάτα. Τοποθετήστε πάνω στην κάθε μερίδα το χαλούμι και τα καρύδια και πασπαλίστε με τους καρπούς από το ρόδι.