14 JULY 2018
Σαλάτα με πεπόνι & προσούτο
ΥΛΙΚΑ
Υλικά Σαλάτας
2 κούπες φρέσκια ρόκα ή κάποιο άλλο πράσινο λαχανικό της επιλογής σας
1 πεπόνι cantaloupe, κομμένο σε φέτες μισοφέγγαρου ή σε κύβους
1 πεπόνι honeydew, σε κύβους
225γρ. συσκευασία με μικρές μπάλες μοτσαρέλα
15-20 φέτες προσούτο
1 αβοκάντο, σε φέτες
¼ κούπας φύλλα μέντας, λεπτά κομμένα
Σως Βινεγκρέτ
¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
½ κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ. ψιλοκομμένη μέντα
1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
1/8 κ.σ. μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι, εξαιρετικά ψιλοκομμένο (στο μπλέντερ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τα συστατικά για τη σως. Δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα ποσότητα συστατικών ανάλογα με την ένταση της γεύσης που θα θέλατε να δώσετε.
«Χτίστε» τη σαλάτα με τα υλικά της σε ένα μεγάλο πιάτο σερβιρίσματος.
Ραντίστε τη σως πάνω από τη σαλάτα και τοποθετήστε στο πλάι την υπόλοιπη σως για όποιον θέλει να συμπληρώσει.
***Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα αντί για μοτσαρέλα.