20 NOVEMBER 2023
Σαλάτα μπρόκολο με αμύγδαλα και αποξηραμένα φρούτα
ΥΛΙΚΑ
1 μπρόκολο
1 φλ. μαγιονέζα
1/4 φλ. ξίδι κόκκινου κρασιού
2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
200 γρ. αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
1/4 φλ. ξερό κρεμμύδι
80 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
4 λωρίδες μπέικον, ψημένες και ψιλοκομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα άνθη από το μπρόκολο, κρατώντας τα κοτσάνια. Με ένα μαχαίρι, αφαιρείτε τη φλούδα από τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβετε σε κομμάτια του 1-1/2 εκατοστού.
Βράζετε το μπρόκολο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει, για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μπρόκολο, τα αποξηραμένα φρούτα και το κρεμμύδι. Προσθέτετε το μίγμα μαγιονέζας, ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Πριν το σερβίρισμα, προσθέτετε το μπέικον και τα αμύγδαλα.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!