31 DECEMBER 2023
Σαλάτα με κινόα, μήλο και cranberry
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. νερό
3/4 φλ. τρίχρωμη κινόα, ξεπλυμένη και σταγγισμένη
1/2 φλ. αποξηραμένα cranberries
1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
2 πράσινα μήλα, κομμένα σε κυβάκια (περίπου 2 εκ.)
1/4 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλ. καρύδια, ελαφρώς χτυπημένα
70 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
χυμός από 1 λεμόνι
1 πρέζα μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζετε το νερό να βράσει.
Προσθέτετε κινόα και χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει η κινόα, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Ανακατεύετε με ένα πιρούνι και μετά προσθέτετε κράνμπερι από πάνω. Σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, τοποθετείτε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά, για περίπου 1 λεπτό.
Προσθέτετε την κινόα, το κράνμπερι, τα μήλα, το κρεμμύδι, τα καρύδια και τη φέτα στο μαρούλι και ανακατεύετε για να αναμειχθούν.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και το μπούκοβο. Προσθέτετε αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Περιχύνετε με dressing τη σαλάτα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!