21 FEBRUARY 2023
Σαλάτα με Γαρίδες και Αβοκάντο
ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
400γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
1 μαρούλι ελληνικό, κομμένο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
½ πιπεριά καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες
Για το ντρεσάρισμα της σαλάτας
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ. γλ. πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε 3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον κόλιανδρο και τις καυτερές πιπεριές.
Προσθέτουμε από πάνω τις σοταρισμένες γαρίδες και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. Γαρνίρουμε με πάπρικα.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη και Καλή Σαρακοστή!