23 SEPTEMBER 2021
Σαλάτα με φρέσκα σύκα και μπλε τυρί
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
3 σύκα
1 αχλάδι
3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. κριθαροκούλουρα
250 γρ. γαλλική σαλάτα (κεφαλωτό μαρούλι)
250 γρ. μπλε τυρί
Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. κόλιανδρο ολόκληρο
50 γρ. καρύδια
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, με σύκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βαλσάμικο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Κόβουμε τα σύκα στα τέσσερα και τα προσθέτουμε στο μπολ. Βάζουμε την πράσινη σαλάτα και το blue cheese σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο, τα κριθαροκούλουρα σε κομμάτια, πιπέρι και αλάτι.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τους κόκκους του κόλιανδρου και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα καρύδια. Προσθέτουμε και το κύμινο.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Ρίχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.