26 MARCH 2021
Σαλάτα με φακές, κινόα & ντοματίνια
ΥΛΙΚΑ
150γρ κινόα τρίχρωμη
180ml νερό
250γρ φακές, βρασμένες
180γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μικρό κολοκυθάκι, σε κύβους
1 ώριμο αβοκάντο, σε κύβους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ηλιόσπορο
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
Για το dressing:
60ml ελαιόλαδο
Μισό λεμόνι, στυμμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήστε την να κρυώσει.
Έπειτα, βράστε τις φακές και ξεπλύντε τις καλά.
Στη συνέχεια, φτιάξτε το dressing. Χτυπάτε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε στο ψυγείο.
Τέλος, προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε απαλά. Προσθέστε το dressing λίγο πριν σερβίρετε.