15 JUNE 2020
Σαλάτα με φάβα
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φάβα
250γρ. πλιγούρι χοντρό
50γρ. φιδές (1 φωλιά)
500ml νερό
10 τεμ. ντοματίνια
20ml μηλόξυδο
60ml ελαιόλαδο
0 ΛΕΠΤΑ
0 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 0
0kcal
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιδέ.
2
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το πλιγούρι και το νερό. Βράζουμε για 10 λεπτά.
3
Βράζουμε τη φάβα μαζί με το κρεμμύδι και στη συνέχεια την πολτοποιούμε.
4
Κόβουμε τις πιπεριές καρεδάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια πενάκι.
5
Τοποθετούμε το πλιγούρι σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, αλάτι και πιπέρι.
6
Ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε μαζί με τη φάβα.