ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

25 OCTOBER 2019

Ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί

ΥΛΙΚΑ

16 κούπες ζωμό κοτόπουλου

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

4 κούπες ρύζι Μπασμάτι

1 κούπα λευκό κρασί ξηρό

1 κιλό λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. θυμάρι

4 κ.σ. βούτυρο

1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι και πιπέρι

μαϊντανός

60 ΛΕΠΤΑ
10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Σιγοβράζετε τον ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα.

2

Θερμαίνετε μια γάστρα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και 4 σκελίδες σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 6-8’.

3

Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1΄. Έπειτα, προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

4

Επαναλάβετε το ίδιο ρίχνοντας τον ζωμό μέχρι να απορροφηθεί όλος από το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες.

5

Αφαιρείτε από την φωτιά και ρίχνετε ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.

6

Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το μισό βούτυρο και προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο. Σοτάρετε για 1’.

7

Προσθέστε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το υπόλοιπο βούτυρο. Σοτάρετε για 6-8’ και στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

8

Αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μανιτάρια μέσα στο ριζότο μαζί με την υπόλοιπα παρμεζάνα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!