25 OCTOBER 2019
Ριζότο με μανιτάρια και λευκό κρασί
ΥΛΙΚΑ
16 κούπες ζωμό κοτόπουλου
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κούπες ρύζι Μπασμάτι
1 κούπα λευκό κρασί ξηρό
1 κιλό λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. θυμάρι
4 κ.σ. βούτυρο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιγοβράζετε τον ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα.
Θερμαίνετε μια γάστρα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και 4 σκελίδες σκόρδο. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 6-8’.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 1΄. Έπειτα, προσθέτετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Επαναλάβετε το ίδιο ρίχνοντας τον ζωμό μέχρι να απορροφηθεί όλος από το ρύζι, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το ριζότο να γίνει κρεμώδες.
Αφαιρείτε από την φωτιά και ρίχνετε ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το μισό βούτυρο και προσθέστε το υπόλοιπο σκόρδο. Σοτάρετε για 1’.
Προσθέστε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το υπόλοιπο βούτυρο. Σοτάρετε για 6-8’ και στη συνέχεια προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε μανιτάρια μέσα στο ριζότο μαζί με την υπόλοιπα παρμεζάνα. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.