14 NOVEMBER 2022
Risotto Κολοκύθας
ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. ρύζι
3/4 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
1 μέτρια κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια (περίπου 4 φλ.)
4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 φλ. πουρέ κολοκύθας (Βρείτε τη συνταγή εδώ)
1/3 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλ. αποξηραμένα cranberries
2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και τοποθετείτε επάνω του μια μέτρια κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί, για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα κομμάτια κολοκύθας, το ζωμό κοτόπουλου, τον πουρέ κολοκύθας, την παρμεζάνα, το 1/2 του φλυτζανιού φέτα, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ανεβάζετε τη θερμοκρασία μέχρι το μίγμα να πάρει βράση και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να μαλακώσει το τυρί.
Μεταφέρετε το μίγμα σε μια γάστρα, το σκεπάζετε με το καπάκι και ψήνετε στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά, για περίπου 20 λεπτά. Τσεκάρετε συχνά και ανακατεύετε για να μην κολλήσει.
Αν το ριζότο είναι πολύ παχύρευστο, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 ποτήρι νερό. Ραντίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Μοιράζετε το ριζότο σε μπολάκια και γαρνίρετε με cranberries, μαϊντανό και την υπόλοιπη φέτα.
Το ριζότο είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!