19 JANUARY 2023
Puttanesca Κουνουπίδι
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι (περίπου 3 κιλά), κομμένο σε άνθη
10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φλ. λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση
3/4 φλ. ελιές, κομμένες στη μέση
1/4 φλ. κάπαρη
1 1/2 κ.γ. flakes τσίλι
φύλλα βασιλικού
φύλλα μαϊντανού
χυμό από 1 λεμόνι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι (και μία επιπλέον πρέζα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Μέσα σε ένα ταψί, ρίχνετε τους ανθούς κουνουπιδιού, 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και 2 κουτάλια γλυκού αλάτι. Ανακατεύετε καλά και απλώνετε το κουνουπίδι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 10-15 λεπτά.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο και την υπόλοιπη πρέζα αλάτι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει, για 3 περίπου λεπτά.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και τις νιφάδες τσίλι και μαγειρεύετε, για 2 έως 3 λεπτά.
Όταν όλα είναι έτοιμα, ρίχνετε το κουνουπίδι μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά (ρίχνετε και το λάδι, μέσα στο οποίο ψήθηκε το κουνουπίδι).
Προσθέτετε το βασιλικό και τον μαϊντανό, τρίβετε το ξύσμα λεμονιού και μετά κόβετε το λεμόνι στη μέση, στύβετε το χυμό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύετε πολύ καλά και μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!