ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

08 MARCH 2024

Ψητός Σολομός με Πατάτες και Λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

4 φιλέτα σολομού

400 γρ. σπαράγγια (κόβετε τη βάση)

900 γρ. πατάτες baby (κομμένες στα 2)

1 φλ. ντοματίνια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

2 κ.σ. μέλι

1 1/2 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. chili sauce

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

πιπέρι

μαϊντανός

φέτες λεμονιού

χυμός λεμονιού

45 ΛΕΠΤΑ
4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνετε λαδόκολλα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.

2

Απλώνετε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτοντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ελέγχοντας και αναποδογυρίζοντας στο μεσοδιάστημα.

3

Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζετε τη σος για το σολομό. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, την chili sauce, το μέλι, τη μουστάρδα, 1/2 κ.γ. blend θυμάρι με σκόνη σκόρδου, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε τα φιλέτα σολομού με τη σος.

4

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Βάζετε στη μία άκρη τις πατάτες και τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού, τα σπαράγγια και τα τοματίνια. Ραντίζετε τα σπαράγγια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόνη σκόρδου.

5

Επιστρέφετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Ελέγχετε αν έχουν μαλακώσει τα σπαράγγια κι αν είναι έτοιμος ο σολομός και ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμα αν χρειαστεί.

6

Αφαιρείτε από το φούρνο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό. Ραντίζετε με χυμό λεμονιού.

7

Ο σολομός σας είναι έτοιμος. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!