08 MARCH 2024
Ψητός Σολομός με Πατάτες και Λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα σολομού
400 γρ. σπαράγγια (κόβετε τη βάση)
900 γρ. πατάτες baby (κομμένες στα 2)
1 φλ. ντοματίνια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. μέλι
1 1/2 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. chili sauce
1 κ.σ. βούτυρο
φέτες λεμονιού
χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνετε λαδόκολλα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
Απλώνετε τις πατάτες στο ταψί, προσθέτοντας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ελέγχοντας και αναποδογυρίζοντας στο μεσοδιάστημα.
Όσο ψήνονται οι πατάτες ετοιμάζετε τη σος για το σολομό. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, την chili sauce, το μέλι, τη μουστάρδα, 1/2 κ.γ. blend θυμάρι με σκόνη σκόρδου, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε τα φιλέτα σολομού με τη σος.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Βάζετε στη μία άκρη τις πατάτες και τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού, τα σπαράγγια και τα τοματίνια. Ραντίζετε τα σπαράγγια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σκόνη σκόρδου.
Επιστρέφετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Ελέγχετε αν έχουν μαλακώσει τα σπαράγγια κι αν είναι έτοιμος ο σολομός και ψήνετε για λίγα λεπτά ακόμα αν χρειαστεί.
Αφαιρείτε από το φούρνο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού και μαϊντανό. Ραντίζετε με χυμό λεμονιού.
Ο σολομός σας είναι έτοιμος. Καλή όρεξη!