17 JANUARY 2019
Ψητά μήλα με κανέλα
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και ετοιμάστε ένα ταψί με διαστάσεις 23 x 33cm.
Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε τέσσερα κομμάτια. Μετά με ένα μαχαίρι φιλεταρίσματος κόψτε σε λεπτές φέτες (κατά μήκος) το κάθε κομμάτι. Όσο πιο λεπτές, τόσο το καλύτερο. Δώστε προσοχή ώστε όλες να έχουν το ίδιο πάχος ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα όλες τους.
Τοποθετήστε τα στο ταψί και ραντίστε τα με το χυμό λεμονιού, το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το χυμό μήλου (ή το νερό) και μία πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Στη συνέχεια καλύψτε τα ελαφρά (χαλαρά) με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε για 45 λεπτά (καλυμμένα). Στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και ψήστε για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι (ειδικά στο κέντρο του πιάτου) και να είναι ελαφρώς καραμελωμένα.
Σερβίρεται συνοδεία παγωτού (βανίλια).