24 DECEMBER 2018
Ψητά λαχανικά για κρέας
ΥΛΙΚΑ
450γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα
2 κούπες κουνουπίδι, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
2 κούπες ντοματίνια
12 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μυρωδικά (ίσα μέρη από βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο και θυμάρι)
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
1 κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ προσθέστε τα μανιτάρια και τα λαχανικά. Ραντίστε με ελαιόλαδο και μετά προσθέστε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μία λαμαρίνα και τοποθετήστε τα στο φούρνο. Ψήστε τα για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να “χρυσαφίσουν” ή τα κουνουπίδια να γίνουν τρυφερά (να τρυπιούνται με ένα πιρούνι).
Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό πριν τα σερβίρετε.
***Σημείωση: Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μίγμα "ιταλικών" μυρωδικών αναμειγνύοντας βασιλικό, ρίγανη, δεντρολίβανο & θυμάρι.***