ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

12 JANUARY 2023

Πράσινο ρολό γαλοπούλας

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 κ. στήθος γαλοπούλας, χωρίς κόκαλο, με το δέρμα

5 κ.σ. μαλακό βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο

2 κ.σ. μίγμα από φρέσκο θυμάρι, δενδρολίβανο, μαϊντανό και φασκόμηλο

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

85 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 3
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βάζετε μία κουταλιά βούτυρο μέσα σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

2

Το μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τα λαχανικά, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά.

3

Τοποθετείτε το στήθος γαλοπούλας σε μια επιφάνεια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα λαχανικών στο κέντρο κατά μήκος της γαλοπούλας.

4

Ρολάρετε τη γαλοπούλα και χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες για να τη διατηρήσετε σταθερή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα σχοινί, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

5

Απλώνετε το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών πάνω από τη γαλοπούλα.

6

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C. Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και ψήνετε για περίπου 75-90 λεπτά.

7

Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.

8

Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!