12 JANUARY 2023
Πράσινο ρολό γαλοπούλας
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε μία κουταλιά βούτυρο μέσα σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Το μεταφέρετε σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τα λαχανικά, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το στήθος γαλοπούλας σε μια επιφάνεια με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα λαχανικών στο κέντρο κατά μήκος της γαλοπούλας.
Ρολάρετε τη γαλοπούλα και χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες για να τη διατηρήσετε σταθερή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα σχοινί, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Απλώνετε το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών πάνω από τη γαλοπούλα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C. Τοποθετείτε τη γαλοπούλα σε ένα ταψί και ψήνετε για περίπου 75-90 λεπτά.
Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με λίγο μαϊντανό.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!