ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

18 NOVEMBER 2022

Πουρές κολοκύθας

ΥΛΙΚΑ

κολοκύθα, περίπου 2 1/2 κιλά

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. λάδι

1 κ.σ. βούτυρο

μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι

μαύρο πιπέρι

50 ΛΕΠΤΑ
5 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

2

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τις ίνες και τα κουκούτσια. Την κόβουμε σε μεγάλες φέτες και την τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

3

Προσθέτουμε στο ταψί μισό ή ένα ποτήρι νερό (ανάλογα το μέγεθος του ταψιού) και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Τσεκάρουμε αν η κολοκύθα είναι έτοιμη, τρυπώντας τη με ένα πιρούνι.

4

Αφαιρούμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο, χωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα της.

5

Βάζουμε τη σάρκα της σε μπλέντερ και την αλέθουμε καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο (όσο θέλουμε).

6

Ξαναχτυπάμε το μίγμα μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.

7

Ο πουρές είναι έτοιμος. Καλή όρεξη!

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!