17 DECEMBER 2019
Πίτα με γαλοπούλα και λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
2 κ.σ. βούτυρο
¾ κούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
⅓ κούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
⅓ κούπας καρότο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 ½ κούπες γαλοπούλα, σε κομματάκια
¼ κούπας πράσινα φασολάκια
¼ κούπας καλαμπόκι
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. βασιλικός
2 κούπες πουρέ πατάτας
100 γρ τυρί τσένταρ, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα και μαγειρεύετε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ένα λεπτό ακόμη. Προσθέτετε τη γαλοπούλα, το καλαμπόκι, τα φασολάκια και τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα της γαλοπούλας σε ένα ταψί και πιέζετε με ένα κουταλάκι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Προσθέτετε το μισό τσένταρ στον πουρέ πατάτας και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Απλώνετε τον πουρέ πάνω από το μείγμα της γαλοπούλας και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τσένταρ.
Ψήνετε για 30’. Σερβίρεται ζεστή.