ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ (0)
Δωρεαν μεταφορικα σε ολη την Αθηνα & τον Πειραια

21 MAY 2021

Πέννες με λαχανικά & βαλσάμικο

ΥΛΙΚΑ

350γρ πέννες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι σπαράγγια, ψιλοκομμένα

1 μικρό μπρόκολο, σε κομματάκια

1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

3-4 κ.σ. Βαλσάμικο 

Παρμεζάνα

30 ΛΕΠΤΑ
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
0kcal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Βράστε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο βραστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, στραγγίστε τες και αφήστε τες στην άκρη.

2

Εν τω μεταξύ, καθώς τα ζυμαρικά βράζουν, ζεσταίνετε 2 κ.σ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και σοτάρετε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 4 λεπτά. Προσθέστε τα σπαράγγια, το μπρόκολο και την κόκκινη πιπεριά και καρυκεύστε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Συνεχίστε να σοτάρετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

3

Μόλις τα λαχανικά και τα ζυμαρικά έχουν μαγειρευτεί, επιστρέψτε το τηγάνι στο μάτι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι, τα βρασμένα ζυμαρικά, το μείγμα λαχανικών,το βαλσάμικο ξύδι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον βαλσάμικο ξύδι και μαύρο πιπέρι, εάν χρειαστεί.

4

Αφαιρέστε από τη φωτιά και γαρνίρετε με παρμεζάνα.

Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι!