27 JULY 2023
Πατατοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
10 μέτριες πατάτες
1/2 φλ. αλάτι
4 αβγά
1 φλ. μαγιονέζα
1/4 φλ. τουρσί της αρεσκείας σας
3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φρέσκο κρεμμύδι
πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, καλύπτετε τις πατάτες με νερό και τις βράζετε μαζί με το αλάτι, για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράζετε τα αβγά για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ με κρύο νερό, για 1 λεπτό.
Τα ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το ασπράδι. Αφαιρείτε τον κρόκο και τον τοποθετείτε σε ένα άλλο μπολ.
Με ένα πηρούνι, λιώνετε τον κρόκο. Προσθέτετε τη μαγιονέζα, το τουρσί, τις μουστάρδες και 1-2 κουταλάκια αλάτι. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και τα κρεμμύδια.
Μόλις βγάλετε τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κομματάκια 2 εκατοστών. Προσθέτετε το dressing και τα σπράδια. Καλύπτετε την πατατοσαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Γαρνίρετε με πάπρικα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι αντί για πάπρικα.
Η πατατοσαλάτα σας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!