14 NOVEMBER 2022
Pasta με μπρόκολο και τυριά
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
500 γρ. στριφτάρια
1 μεσαίο μπρόκολο, κομμένο σε άνθη
2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 φλ. cheddar, τριμμένο
1/2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
3 1/2 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
πρέζα από flakes καυτής πιπεριάς
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Ρίχνετε τα στριφτάρια και το μπρόκολο και προσθέτετε το νερό και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε καλά.
Ραντίζετε με αλάτι, πιπέρι και flakes καυτερής πιπεριάς και σκεπάζετε. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η pasta να γίνει al dente, για περίπου 12 λεπτά.
Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Το φαγητό είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!