12 APRIL 2022
Pasta με Κόκκινη Σάλτσα Βότκας
ΥΛΙΚΑ
3 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. flakes κόκκινης πιπεριάς
2 κ.σ. βότκα
½ κιλό ζυμαρικά (επιλέξτε πένες ή ριγκατόνι)
½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. παρμεζάνα
βασιλικό για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβετε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο και περιμένετε να λιώσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4-5 λεπτά.
Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και τα flakes κόκκινης πιπεριάς και ανακατεύετε μέχρι το κρεμμύδι και το σκόρδο να καλυφθούν με τη σάλτσα, για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνετε σιγά σιγά την βότκα, ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της κατσαρόλας.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα και βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Πριν σουρώσετε τα μακαρόνια, κρατάτε 2 φλυτζάνια από το νερό στο οποίο έχουν βράσει.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία βρασμού της σάλτσας σε μέτρια και προσθέτετε ¼ του φλυτζανιού από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Αν η σάλτσα δεν έχει αρκετό υγρό, ρίχνετε παράλληλα λίγο λίγο το υπόλοιπο νερό από τα μαγειρεμένα μακαρόνια.
Προσθέτετε παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα.
Καλή όρεξη!