24 APRIL 2023
Pasta με ελιά κάπαρη και ντομάτα
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σπαγγέτι (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάτε)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
300 γρ. ντοματοπολτός
100 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
40 γρ. κάπαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι, μαζί με το φύλλο δάφνης.
Προσθέτετε το σκόρδο και τις αγκινάρες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και το λευκό κρασί και ανακατεύετε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Ρίχνετε το ντοματοπελτέ και τις ελιές και μειώνετε τη θερμοκρασία. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, κλείνετε το μάτι, προσθέτετε την κάπαρη και ανακατεύετε.
Παράλληλα, βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό με αλάτι και λίγες σταγόνες λάδι, για περίπου 7-8 λεπτά.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.
Το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!