19 DECEMBER 2022
Panettone Cookies
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. βούτυρο, μαλακό
100 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αβγών
330 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ολόπαχο γάλα
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
3 κ.σ. αμύγδαλο, θρυμματισμένο
3 κ.σ. αποξηραμένο πορτοκάλι
3 κ.σ. μαύρη σταφίδα
3 κ.σ. αποξηραμένο βερίκοκο, σε κομματάκια
3 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας
300 γρ. λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου για 1 λεπτό.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε τους κρόκους και χτυπάτε για να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνετε τα αμύγδαλα, το αποξηραμένο πορτοκάλι, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης. Ρολάρετε ώστε να δημιουργηθούν σε 2 κορμοί και βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1.5 έως και 2 ώρες.
Τοποθετείτε τη σχάρα στο επάνω και το κάτω μέρος του φούρνου και προθερμαίνετε στους 170°C. Στρώνετε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Παίρνετε το μίγμα και φτιάχνετε μπάλες με πάχος 2 εκατοστά και τις απλώνετε στο αντικολλητικό χαρτί σε απόσταση 2-3 εκ. μεταξύ τους, ώστε να πάρουν σχήμα μπισκότου.
Ψήνετε τα cookies μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 25-30 λεπτά. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ζεσταίνετε τη λευκή σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, περίπου για 10'' και έπειτα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Βυθίζετε το μισό του κάθε μπισκότου μέσα στη σοκολάτα και τα τοποθετείτε και πάλι στο αντικολλητικό χαρτί. Όσο είναι ακόμα ζεστή η σοκολάτα, ρίχνετε από πάνω αμύγδαλο και κομματάκια αποξηραμένου βερίκοκου.
Τα panettone cookies σας είναι έτοιμα. Καλή όρεξη!